Our Blog

_DSC0010 Frumoasă. Nu ştiu dacă exista vreun alt adjectiv mai potrivit pentru a descrie această experienta. Sunt foarte fericită ca am avut ocazia să mă recomand ca Tanar Ambasador al Participarii pe perioada ultimelor 3 luni. Dar aceasta pozitie a insemnat mult mai mult decat un nume pompos si pretenţios. Poate ca va ganditi ca am fost foarte stresati de către coordonatori, dar de fapt totul a fost facut pe modelul voluntariatului.

Acum că această campanie se apropie de final, mă pot uita în urma (cu plăcere, aş adăuga) si pot spune cât de multe am învatat. Chiar dacă am pornit cu speranţa că voi putea agrega cât mai multi tineri în comunitatea locală, sunt constientă ca acest lucru nu s-a întamplat întocmai cum voiam eu. Poate ca i-am influentat pe cei din jurul meu si majoritatea au mers la vot. Cu toate acestea, eu încă nu simt schimbarea. Vreau să văd lumea aceea utopica în care voluntarii aleargă pe străzi aşa cum roiesc albinele pe un câmp de flori de vară.

Marea mea activitate în calitate de Tânar Ambasador al Participarii a constat în organizarea a 2 ateliere despre metodele participării active şi muuulta multa diseminare. Un atelier s-a desfăşurat într-un liceu dintr-un orăşel cu puţine posibilităţi. Am întalnit şi am discutat cu nişte tineri foarte interesaţi de viata comunităţii lor, dar la care informaţiile despre anumite oportunităţi nu ajungeau decât fragmentar. Astfel, mi-am dat seama ce potenţial deţine România in aceste tinere suflete cu mari aspiraţii, dar şi cât de putin sunt ei ajutaţi pentru a-şi vedea visele realizate.

Bineînteles, pentru a putea ţine aceste ateliere, am avut nevoie de o instruire prealabilă înainte. De aceasta s-au ocupat fetele din echipă. Poate că aţi văzut poze din perioada 19-23 martie dintr-un loc foarte frumos şi izolat, Poiana Marului. Noi atunci ne pregăteam, aflam lucruri noi si ne planuiam mandatul nostru de Tânar Ambasador al Participării. De acum urmeaza evaluarea. Aştept cu nerăbdare sa-i reîntalnesc pe colegii mei Ambasadori şi să povestim despre experienţele din ultimele 3 luni. Staţi pe fază!

Roxana Andrian

 

 

 

 

 

 

TwitterFacebookGoogle+Email

admin

So, what do you think ?